Kirjoitettu

Uusi kahvimylly Rocket Espressolta

Todella erinomaisen espresson valmistuksessa, noin 25 sekunnin uuttoajalla jolloin kahvi valuu majesteettisena lähes mahdottoman tuntuisena paksun creman virtauksena, tarvitaan espressokeittimen lisäksi todella laadukas kahvimylly.

Rocket Espresso Macinatore Fausto kahvimylly

Siksi on todellinen ilo esittää Rocket Espresson uusi kahvimylly Macinatore Fausto. Sanakirjan mukaan ”fausto” tarkoittaa italiaksi juuri ”iloista” tai ”suotuisaa” ja voidaan käyttää ilmaisuissa kuten ”iloinen tapahtuma” tai ”suotuisa ennusmerkki”. Macinatore tarkoittaa ysinkertaisesti ”myllyä”.

Tiivistettynä voidaan sanoa että Faustossa on kaikki mitä tarvitset saadaksesi kaiken irti espressokeittimestäsi. Vilkaisepa tätä lyhyttä videoesitystä:

Tämän myllyn varsinainen valmistaja on Eureka, italialainen kahvimyllyihin erikoistunut yritys. Teknisesti Faustolla on siten joitakin yhtäläisyyksiä yrityksen oman mallin Zenith 65E:n kanssa. Fausto on kuitenkin täysin Rocket Espresson suunnittelema ja myydään ainoastaan sen tuotenimen alla.

On vaikeaa välittää kuvilla sitä laadun tunnetta joka syntyy kun nostat tämän myllyn laatikosta – kyseessä on kaikin tavoin tukeva ja vakuuttava ilmestys!

Jos jotakin negatiivista pitäisi keksiä se voisi olla myllyn korkeus, se ei taida mahtua tavallisen keittiökaapiston alle. Matalampaa papusäiliötä ei tällä hetkellä ole saatavissa lisävarusteena, mutta sellainen on mahdollisesti tulossa tulevaisuudessa.

Täysin ammattilaistason kahvimyllyksi Fausto ei toki missään nimessä ole poikkeuksellisen iso. Espressokahvin tosiharrastajalle lopputulos (valmis juoma) on kyllä keittiön uuden tilajärjestelyn arvoinen.

Viimeisten tietojen mukaan Rocket Espresso tulee toistaiseksi tarjoamaan sekä oman versionsa Mazzer Mini E:stä että Macinatore Fauston. Molemmat kahvimyllyt ovat erinomaisia täydennyksiä Rocket Éspresso keittimellesi tai vastaavan tasoiselle keittimelle.

Macinatore Fausto löytyy tällä hetkellä varastosta ja on tilattavissa Espressivon verkkokaupasta.