Kirjoitettu

Hyviä uutisia Caffè Izzolta

Caffè Izzolta on viime aikoina tullut hienoja uutisia. Yhtiön kahvi on saanut arvokkaan palkinnon vuoden parhaana Italialaisena espressokahvina ja heidän tunnettu espressokeitin Alex Duetto on taas saanut liuta parannuksia.

Palkittu espressokahvi

Caffè Izzo voitti palkinnon ”vuoden kahvi 2016-2017”, kategoriassa italialaiset espressokahvit Riminissä järjestetyssä kilpailussa lokakuun lopussa.

Izzo on vuoden espressokahvi

Espressivo onnittelee saavutuksen johdosta!

Alex Duetto saa uusia päivityksiä

Izzon espressokeitin Alex Duetto, hyvin suosittu keitin espressoharrastajien keskuudessa maailman ympäri, on saanut uuden versionumeron. Kaikki uudet Duetto-keittimet tehtaalta kutsutaan nyt virallisesti versio neljäksi, ja keitin on saanut useita parannuksia jotka asiakkaat ovat toivoneet.

Ulkoisesti keitin ei ole muuttunut, kaikki muutokset löytyvät pellin alta. Uutta Alex Duetto IV:ssä on:

Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle.
Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle. Paineen säätöruuviin pääsee helpommin käsiksi.

1) Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle. Tämä tarkoittaa että sähkömoottori on turvassa vaikka pumppu vuotaisi. Meidän kokemuksemme mukaan tämä ei toki ole ollut ongelma vanhoissakaan Duettoissa, mutta paranneltu turvallisuus on tietysti aina hyvä asia.

2) Pumpun paine on säädettävissä ilman ulkovaipan avaamista. Tämä on suuri muutos käytännöllisempään suuntaan, paineen säätöruuviin pääsee nyt käsiksi sivupaneelissa olevan aukon kautta.

3) Sinsäänrakennettu shot timer PID-moduulissa. Ei ehkä täysin välttämätön ominaisuus mutta silti mukava uutuus.

Helposti käsillä olevat pohjatulpat ja lämpövastukset.
Helposti käsillä olevat pohjatulpat ja lämpövastukset.

4) Helposti käsillä olevat pohjatulpat molemissa boilereissa. Tämän ansiosta boilerit ovat nyt helpommin tyhjennettävissä esimerkiksi kuljetuksen, varastoinnin tai kalkinpoiston yhteydessä. Samalla lämpövastuksiin pääsee helpommin käsiksi jos nämä jostakin syystä kaipaisivat vaihtoa.

5) Sprinkleri (gicleur) ja ”sieni” (mushroom) E61-suodatuspäässä ruostumattomasta teräksestä. Aiemmat osat kromatusta messinkistä altistuivat helposti kalkkisaostumille ja olivat lisäksi lähes mahdottomia puhdistaa ilman krominpinnan irtoamista.

Alex Duetto RST mushroom
RST ”sieni” ja sprinkleri.

6) RST-boilerit optiona. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uuden Duetton ostaja voi nyt valita perinteisen kupariboilerien ja RST-boilerien välillä. Jälkimmäinen on hieman kalliimpi vaihtoehto mutta varmasti hyvä sijoutus tämän tason keittimen ostajalle.