Kirjoitettu

Hyviä uutisia Caffè Izzolta

Caffè Izzolta on viime aikoina tullut hienoja uutisia. Yhtiön kahvi on saanut arvokkaan palkinnon vuoden parhaana Italialaisena espressokahvina ja heidän tunnettu espressokeitin Alex Duetto on taas saanut liuta parannuksia.

Palkittu espressokahvi

Caffè Izzo voitti palkinnon ”vuoden kahvi 2016-2017”, kategoriassa italialaiset espressokahvit Riminissä järjestetyssä kilpailussa lokakuun lopussa.

Izzo on vuoden espressokahvi

Espressivo onnittelee saavutuksen johdosta!

Alex Duetto saa uusia päivityksiä

Izzon espressokeitin Alex Duetto, hyvin suosittu keitin espressoharrastajien keskuudessa maailman ympäri, on saanut uuden versionumeron. Kaikki uudet Duetto-keittimet tehtaalta kutsutaan nyt virallisesti versio neljäksi, ja keitin on saanut useita parannuksia jotka asiakkaat ovat toivoneet.

Ulkoisesti keitin ei ole muuttunut, kaikki muutokset löytyvät pellin alta. Uutta Alex Duetto IV:ssä on:

Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle.
Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle. Paineen säätöruuviin pääsee helpommin käsiksi.

1) Pumpun moottori on nyt asennettu pumpun yläpuolelle. Tämä tarkoittaa että sähkömoottori on turvassa vaikka pumppu vuotaisi. Meidän kokemuksemme mukaan tämä ei toki ole ollut ongelma vanhoissakaan Duettoissa, mutta paranneltu turvallisuus on tietysti aina hyvä asia.

2) Pumpun paine on säädettävissä ilman ulkovaipan avaamista. Tämä on suuri muutos käytännöllisempään suuntaan, paineen säätöruuviin pääsee nyt käsiksi sivupaneelissa olevan aukon kautta.

3) Sinsäänrakennettu shot timer PID-moduulissa. Ei ehkä täysin välttämätön ominaisuus mutta silti mukava uutuus.

Helposti käsillä olevat pohjatulpat ja lämpövastukset.
Helposti käsillä olevat pohjatulpat ja lämpövastukset.

4) Helposti käsillä olevat pohjatulpat molemissa boilereissa. Tämän ansiosta boilerit ovat nyt helpommin tyhjennettävissä esimerkiksi kuljetuksen, varastoinnin tai kalkinpoiston yhteydessä. Samalla lämpövastuksiin pääsee helpommin käsiksi jos nämä jostakin syystä kaipaisivat vaihtoa.

5) Sprinkleri (gicleur) ja ”sieni” (mushroom) E61-suodatuspäässä ruostumattomasta teräksestä. Aiemmat osat kromatusta messinkistä altistuivat helposti kalkkisaostumille ja olivat lisäksi lähes mahdottomia puhdistaa ilman krominpinnan irtoamista.

Alex Duetto RST mushroom
RST ”sieni” ja sprinkleri.

6) RST-boilerit optiona. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uuden Duetton ostaja voi nyt valita perinteisen kupariboilerien ja RST-boilerien välillä. Jälkimmäinen on hieman kalliimpi vaihtoehto mutta varmasti hyvä sijoutus tämän tason keittimen ostajalle.

Kirjoitettu

Ennakkotilaa keittimiä Rocket Espressolta

Seuraava tuote-erä Rocket Espressolta saapunee näillä näkymin huhti-toukokuussa ja on ennakkotilattava lähipäivinä.

Mikäli joku tietty Rocket-keitin kiinnostaa, pyydämme sinua tekemään ennakkovarauksen sähköpostitse viimestään viikolla 10. Huomaa myös että Rocket espressokeittimien hinnat tulevat nousemaan hieman seuraavan laite-erän yhteydessä, mutta myymme kaikki ennakkovaratut keittimet nykyiseen hintaan.

Muista tutustua Rocketin uutuskeittimiin: uusi lippulaiva R60 V ja kompakti Appartamento.

Rocket Espresso Appartamento espressokeitin
Rocket Espresso Appartamento
Kirjoitettu

Kahvia suoraan yhdestä Italian vanhimmista kahvipaahtimoista

Espressivon kautta voit nyt tilata kahvia suoraan yhdestä Italian vanhimmista paahtimoista – Caffe’ Bontadi:sta.

Bontad vanha valokuva

Yrityksen perusti Carlo Bontadi vuonna 1790, pohjois-Italian Roveretossa. Perinteisen pohjois-Italialaisen tyyliin Bontadin kahvit ovat ”hieman vaaleampaa tummapaahtoa” ja valikoimaan kuuluu tällä hetkellä monta erilaista kahvisekoistusta, jokainen omalla ainutlaatuisella luonteellaan.

Tutustu tähän kiehtovaan paahtimoon tällä tutustumistarjouksella: 20 prosenttin alennus kaikista Bontadin kahveista (tarjous on päättynyt)! Tarjous on voimassa rajoitetun ajan ja koskee kahvin hintaa, ei rahtikustannuksia. Bontadin kahvit löydät tästä.

Bontadin kahvipaahtimon yhteydessä avattiin hiljattain museo, jossa voi muun muassa tutustua kahvilaitteiden kehitykseen kautta aikojen.
Bontadin kahvipaahtimon yhteydessä avattiin hiljattain museo, jossa voi muun muassa tutustua kahvilaitteiden kehitykseen kautta aikojen.
Kirjoitettu

Uusi kahvimylly Rocket Espressolta

Todella erinomaisen espresson valmistuksessa, noin 25 sekunnin uuttoajalla jolloin kahvi valuu majesteettisena lähes mahdottoman tuntuisena paksun creman virtauksena, tarvitaan espressokeittimen lisäksi todella laadukas kahvimylly.

Rocket Espresso Macinatore Fausto kahvimylly

Siksi on todellinen ilo esittää Rocket Espresson uusi kahvimylly Macinatore Fausto. Sanakirjan mukaan ”fausto” tarkoittaa italiaksi juuri ”iloista” tai ”suotuisaa” ja voidaan käyttää ilmaisuissa kuten ”iloinen tapahtuma” tai ”suotuisa ennusmerkki”. Macinatore tarkoittaa ysinkertaisesti ”myllyä”.

Tiivistettynä voidaan sanoa että Faustossa on kaikki mitä tarvitset saadaksesi kaiken irti espressokeittimestäsi. Vilkaisepa tätä lyhyttä videoesitystä:

Tämän myllyn varsinainen valmistaja on Eureka, italialainen kahvimyllyihin erikoistunut yritys. Teknisesti Faustolla on siten joitakin yhtäläisyyksiä yrityksen oman mallin Zenith 65E:n kanssa. Fausto on kuitenkin täysin Rocket Espresson suunnittelema ja myydään ainoastaan sen tuotenimen alla.

On vaikeaa välittää kuvilla sitä laadun tunnetta joka syntyy kun nostat tämän myllyn laatikosta – kyseessä on kaikin tavoin tukeva ja vakuuttava ilmestys!

Jos jotakin negatiivista pitäisi keksiä se voisi olla myllyn korkeus, se ei taida mahtua tavallisen keittiökaapiston alle. Matalampaa papusäiliötä ei tällä hetkellä ole saatavissa lisävarusteena, mutta sellainen on mahdollisesti tulossa tulevaisuudessa.

Täysin ammattilaistason kahvimyllyksi Fausto ei toki missään nimessä ole poikkeuksellisen iso. Espressokahvin tosiharrastajalle lopputulos (valmis juoma) on kyllä keittiön uuden tilajärjestelyn arvoinen.

Viimeisten tietojen mukaan Rocket Espresso tulee toistaiseksi tarjoamaan sekä oman versionsa Mazzer Mini E:stä että Macinatore Fauston. Molemmat kahvimyllyt ovat erinomaisia täydennyksiä Rocket Éspresso keittimellesi tai vastaavan tasoiselle keittimelle.

Macinatore Fausto löytyy tällä hetkellä varastosta ja on tilattavissa Espressivon verkkokaupasta.

Kirjoitettu

Erikoistilaa laitteita ECM:ltä ja Quick Milliltä

Espressivo on aloittanut yhteistyön saksalaisen laitevalmistajan ECM Heidelbergin kanssa. Yhtiön espressokeittimet, kahvimyllyt ja tarvikkeet ilmestyvät piakkoin verkkokauppaamme mutta koko tuotekuvasto on saatavissa erikoustilauksena jo nyt.

Ota yhteyttä sähköpostitse ja pyydä tarjousta haluamastasi tuotteesta!

ECM:n mallistoon kuuluu useita keittimiä lämmönvaihtimella ja klassisella E61-suodatuspäällä – mutta tietyillä yksityiskohdilla jotka ovat merkille ainutlaatuisia. Esimerkiksi ECM käyttä ruostumatonta terästä myös boilereissa sekä suodatuspään osissa ja heidän keittimensä ovat myös saatavissa käytännöllisellä vipuohjauksella höyry- ja kuumavesiputkille.

Mikäli haluat keittiöösi jotain aivan uuniikka merkin PID:illä varustettu tuplaboilerikeittimeen, Controventoon, kannattaa tutustua – tässä laite joka varmasti ei jätä ketään kylmäksi.

ECM Controvento espressokeitin
ECM Controvento on kaikinpuolin mielenkiintoinen tuplaboilerikeitin.

Erkoistilauksia myös Quick Milliltä

Samaan hengenvetoon haluaisin mainita että minkä tahansa laite Quick Millin mallistosta on myös saatavissa erikoistilauksena, yleensä varsin kohtuullisella toimitusajalla.

Yhtiön perinteisien espressokeittimien lisäksi esimerkiksi Monza on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto mikäli kestävä superautomaatti joka todellakin osaa valmistaa hyvää espressoa on ostoslistalla.

Monza superautomaattinen espressokeitin
Monza Deluxe valmistaa todella laadukasta espressokahvia.